T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ADANA / KARATAŞ - Yemişli Ortaokulu

"TEMİZ SINIFIM" Yarışması

Değerler Eğitimi Nedir? 

 Değerler eğitimi, çocuklara insanlıkla ilgili temel değerlerin öğretildiği karakter eğitimidir. 

 Değerler Eğitimi Neden Önemlidir? 

Eğitimin temel amacı çocuklara evrensel değerlerin önemini erken yaşta kavratmaktır. Bir toplumun ayakta kalmasını sağlayan hoşgörü ve yardımlaşma gibi ilkeler de derslerin içeriğini oluşturur. 

 Çocuklara verilen derslerden biri de çevre bilincidir. Çocuklara hayvan sevgisi aşılanır ve doğaya karşı sorumluluklarımız öğretilir. 

Okul olarak bizler de akademik başarıların yanı sıra öğrencilerimizin geleceğe hazırlanırken toplumsal ahlaki değerleri geliştirebilmelerini önemsiyoruz ve bunu yaparak yaşayarak öğrenmelerini istediğimiz için "Temiz Sınıfım" yarışması ile uyguluyoruz. 

Yarışmamızın esasları arasında sınıfı temiz ve düzenli tutmak, kılık-kıyafet düzeni ve canlı çiçek yetiştirmek yer alıyor. Böylelikle öğrencilerimiz hem kendilerinden hem sınıflarından hem de bir canlıdan sorumlu olmuş oluyor. Hergün sınıflar denetleniyor ve her hafta 1.olan sınıf törende ilan edilerek yıldız kazanıyor. Ay sonunda en çok yıldız kazanan sınıfımızla ise konferans salonumuzda sinema etkinliği planlıyoruz. Yarışmanın heyecanı ile tüm sınıflarımız oldukça tertipli ve düzenli. Çiçeklerine itina ile bakıyorlar. 

İlk hafta tüm sınıflarımız o kadar düzenli ve temizdi ki her biri ilk yıldızlarını kazandı. İkinci hafta 3-B, 3. hafta ise 4-A hafta birincisi olmayı başararak 2 yıldız kazanmış oldular. Tüm sınıflarımıza başarılar diliyoruz.

16-01-202316-01-202316-01-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 16.01.2023 - Güncelleme: 16.01.2023 14:49 - Görüntülenme: 139
  Beğen | 0  kişi beğendi