ADANA / KARATAŞ - Yemişli Ortaokulu

KARATAŞ

Karataş, Adana'nın bir ilçesidir. Doğu Akdeniz bölgesinde Seyhan ve Ceyhan nehirlerinin doğal sınırları içerisinde kurulmuş olup Adana'ya 48 km uzaklıktadır.

Tarihi çok eskilere dayanan Karataş M.Ö. 1000 yıllarında askeri ve ticari önemi olan yollar üzerinde kurulmuş bir liman şehridir ve antik dönemlerdeki ismi Margasus'tur. M.Ö. 1900'lü yıllarda Arvaza ve Huri krallıklarının, M.Ö. 1530'lu yıllardan sonra da Hitit krallığının idaresine girmiştir. M.Ö. 1200'lerden önce Kue, sonra da Asur krallığının egemenliğine geçmiştir. Karataş'ta bulunan yazılı eserlerin çoğu Kue Krallığı zamanına rastlamaktadır.

Antik dönemlerde coğrafi konumu önemli olan şehir, aynı zamanda Ceyhan nehri boyunca o dönemde kurulmuş olan Mopsuhestia, Hemite ve Asitavandaya şehirlerine kilit bir noktadadır.

Şehir ortaçağda Roma ve Abbasilerin egemenliğini yaşamış ve 1517 yılında Osmanlıların idaresine girmiştir. I. Dünya Savaşı'ndan sonra bir yıl Fransız işgali altında bulunan kent 1928 yılında bucak, 1957 yılında da ilçe olmuştur.

YEMİŞLİ

Yemişli, Adana ilinin Karataş ilçesine bağlı bir mahalledir. Yemişli Mahallesinin (eski adı İncirli) tarihi 19. yüzyıl sonu, 20. yüzyıl başlarına dayanmaktadır. Yemişli Köyü, Adana il merkezine 40 km, Karataş ilçesine 10 km uzaklıktadır.

YEMİŞLİ İLK/ORTAOKULU

Okulumuz 1938 yılında 10700 metrekare üzerine kurulmuş, mülkiyeti Milli Eğitim Bakanlığına ait olup; Yemişli İlkokulu olarak hizmete girmiştir. 1997-1998 Eğitim-Öğretim yılında İlköğretim olarak; 2012 yılından itibaren ise İlk/Ortaokul olarak öğretime devam etmektedir. Şuan ki ana bina 1994 yılında hizmete girmiştir.

2021-2022 Eğitim Öğretim yılında yeni binanın inşaatı başlamış ve hala devam etmektedir.

OKULUMUZUN BİRİM VE ÖZELLİKLERİ

Okulumuzun ikili öğretimle hizmet vermektedir.

Sosyal ve kültürel alanda birçok atılımlara yönelen okulumuzda 19 eğitimci görev yapmaktadır.

Okulumuzda müdür, müdür yardımcısı öğretmenler odası, 9 derslik, bir kitaplık gibi birimler bulunmaktadır.

Eğitim öğretim tek binada sürdürülmekte, ayrı bir binada da ana sınıfımız yer almaktadır. Okulumuzda bir müdür, iki müdür yardımcısı 16 öğretmen görev yapmaktadır.

Yayın: 20.05.2022 - Güncelleme: 17.08.2022 14:17 - Görüntülenme: 219